Суспільство
30 жовтня 2015
Тука категорично проти терміну "особливий статус" для Донбасу
Термін "особливий статус" формує відповідну суспільну думку про окремі території Донбасу.
news-image

Таку думку голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука висловив в ефірі "5 каналу" у четвер, 29 жовтня, передає «Єдність».

Я завжди казав, що з перших днів мені не властиве вживання слів: "окремі території" або "окремий статус". Я намагаюся цього уникати, бо врешті-решт такий термін формує суспільну думку, що вже в нас є якісь особливі території, особливий якийсь статус. Я категорично проти такого. Донбас – це частина України, яка тимчасово окупована. Для мене крапка, - наголосив він.

Чільник Луганщини також додав:

Я зараз живу постійно на Донбасі, я знаю вже дуже непогано цих людей, повірте мені на слово, вони абсолютно не відрізняються нічим він нас з вами. Абсолютно.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко запевнив, що проект децентралізації не передбачає особливого статусу для Донбасу.З його слів, у 18 пункті "Перехідних положень" Конституції, де йдеться про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, особливого статусу для цих територій не передбачено.

Читайте також: Меркель повідомила, що домовленість про особливий статус Донбасу досягнута