Події
30 жовтня 2015
Член ЦВК Усенко-Чорна оголосила голодування
Член Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна потрапила до лікарні й оголосила голодування.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на "Українську правду".

Усенко-Чорна зазначила, що потрапила до лікарні після тиску на неї. За її словами, деякі народні депутати вимагають відставки членів ЦВК і навіть погрожують членам ЦВК фізичною розправою.

Так сталося, що я зараз госпіталізована у лікарню "Феофанія", у мене був певний криз учора і доки президент і Рада не приймуть рішення, якого вимагає суспільство по ротації членів ЦВК, я оголошую голодування. Зі вчорашнього дня. Хай група при владі сформує склад ЦВК, якому буде довіряти партія "Укроп", і все буде дуже добре в нашій краіні, - заявила вона.
Я не можу як член ЦВК просто припинити виконувати свої повноваження. Тому що мені загрожує кримінальна відповідальність за службову недбалість. Звільнити мене від виконання повноважень члена ЦВК може тільки Рада, прийнявши відповідне рішення, - наголошує Усенко-Чорна.
Мене дуже просили піти із ЦВК, все що я можу зробити - поставити умову звільнити мене від такого обов'язку. Іншого виходу немає, - зазначає член ЦВК.

Нагадаємо, 27 жовтня, коли ЦВК прийняла рішення не проводити другий тур виборів у Павлограді, деякі нардепи влаштували гучну сварку з очільниками Комісії. Зокрема Володимир Парасюк вимагав від Усенко-Чорної, щоб вона пішла з посади.

Зазначимо, вчора, 29 жовтня, суд скасував рішення ЦВК про вибори в Павлограді.

Читайте також: ЦВК визнала, що в Павлограді має пройти другий тур виборів мера міста