Київ
30 жовтня 2015
З початку опалювального сезону у Києві сталося більше тисячі аварій теплопостачальних труб – Петро Пантелеєв
Заступник голови КМДА розповів про початок опалювального сезону у столиці.
news-image

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв в ексклюзивному коментарі журналісту «Єдність» розповів, з якими проблемами довелося зіштовхнутися із початком опалювального сезону у Києві.

Зокрема, позитивним моментом є те, що до приходу холодів столичній владі вдалося вирішити проблемні питання з газопостачальними організаціями, вчасно підключити всі котельні та подати тепло в будинки. Втім, незадоволеним залишається стан труб теплопостачання, що провокує неабияку кількість аварій.

Із початку пуску опалення у нас сталося вже більше тисячі аварій на розподільчих мережах, які підходять до будинків. Герметичність опалювальних труб ми перевіряли до початку сезону, і ті з них, що знаходилися в аварійному стані, були замінені. Втім, наразі ситуація така: із початком опалювального сезону труби працюють кілька днів при певній температурі і виходять із ладу. Це трапляється через те, що у столиці вкрай застарілі труби, які необхідно міняти. Наприклад, вчора 50 будинків не опалювалося через аварію. Зазвичай так і буває протягом перших десяти днів із початком опалювального сезону – виявляються найнебезпечніші ділянки. Звичайно, аварійні ділянки ремонтуються, але усунути аварії в таких масштабах можна тільки шляхом заміни труб, і ми це робимо поступово, - сказав Петро Пантелеєв.

Також він повідомив, що у Києві  щодня працює близько 70 аварійних бригад, які займаються ліквідацією аварій. Як правило, на усунення ушкодження фахівцям необхідна доба.

Крім того, Петро  Пантелеєв зазначив, що наразі одним із головних пріоритетів у роботі київського ЖКГ було встановлення  лічильників тепла, яких на сьогоднішній день налічується вже  близько 4 тисяч.

Водночас у наших пріоритетних планах - індивідуальні теплові пункті і регулювання подачі тепла, тобто погодне регулювання. Все це дуже сучасно і дає неабияку економію, - підкреслив Петро Пантелеєв.
Читайте також: Все під контролем, перезимуємо! - Петро Пантелеєв