Київ
30 жовтня 2015
У Києві за відмову прибирати сніг власників будівель будуть штрафувати на 1700 гривень
У КМДА готуються до снігопадів.
news-image

Напередодні зими кожний власник будівлі отримає попередження про те, що саме він несе відповідальність за очищення прилеглої  території від снігу. За відмову доглядати за ділянкою балансоутримувачів чекають неабиякі штрафи. Про це сьогодні повідомив журналістам заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент  «Єдність».

На сьогоднішній день штраф для юридичної особи, яка не бажає прибирати сніг, становить 1700 гривень. А ті юридичні або фізичні особи, які будуть ігнорувати наші вимоги, будуть заноситися у «чорний список» за свою безвідповідальність і бездіяльність, і ми будемо впливати на них іншим чинниками, - наголосив Петро Пантелеєв.

Також він повідомив, що наразі вже проводиться попередня робота  з тими балансоутримувачами, з якими були проблеми минулої зими.

Петро Пантелеєв зазначив, що інспекторам ЖКГ не  складає труднощів контролювати будинки, що відносяться до комунальної сфери з  налагодженою системою  прибирання територій.  Інша справа, коли будівля перебуває у приватній власності. Тому у КМДА для оптимізації роботи із власниками будівель започатковане нововведення  - електронна карта- реєстр балансоутримувачів. У карті є єдина база власників будівель, що дає можливість інспекторам мати зв'язок із балансоутримувачами та надає можливість їх оповіщення для більш швидкого реагування під час снігопадів або інших погодних негараздів. Поки ця система працює для внутрішнього користування, але згодом планується відкрити її  у загальний доступ.

Читайте також: З початку опалювального сезону у Києві сталося більше тисячі аварій теплопостачальних труб – Петро Пантелеєв