Термінали 24nonStop запрацювали після обшуку СБУ
Оператор мережі платіжних терміналів 24nonStop - компанія "Ай Ті Фінанс" відновила роботу платіжної системи на резервних серверах.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це заявив директор компанії Олег Цимбал. За його словами, такий варіант був передбачений на випадок надзвичайних подій.

28 жовтня на всіх екранах мережі з'явилося повідомлення "Нас руйнує СБУ". Платіжна система тимчасово призупинила роботу, - зазначив Цимбал. - День тому в київському офісі компанії пройшов обшук з вилученням обладнання. Приводом послужило досудове розслідування, в рамках якого "Ай Ті Фінанс" підозрюють у співпраці з терористами з "ДНР" і "ЛНР". У нас дійсно були дилери в Донецьку та Луганську. Але після набуття чинності заборони НБУ на роботу з такими партнерами, компанія розірвала з ними всі зв'язки".

Нагадаємо, Держслужба фінмоніторингу у вівторок на 5 днів розпорядилася накласти арешт на банківські рахунки "Ай ТІ Фінанс" на суму понад 20 мільйонів гривень.

За словами Цимбала, якщо він не буде продовжений в понеділок, то компанія зможе розрахуватися з клієнтами, чиї гроші були заморожені.

Читайте також: СБУ заблокувала найбільшу платіжну систему України, за допомогою якої збагачувалися терористи