Суспільство
30 жовтня 2015
У 2016 році пенсії зростатимуть двічі
Уряд хоче піднімати стандарти для усіх категорій громадян.
news-image

Українські пенсіонери у 2016 році двічі отримають надбавки до свого щомісячного бюджету. Пенсії в Україні наступного року зростатимуть двічі: у травні та грудні. Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, передає «Єдність».

«Але якщо дозволятиме фінансова ситуація, то ці підвищення можуть статися і раніше. І я сподіваюся, що під час проведення в наступному році збільшення пенсій ми матимемо достатньо ресурсів для того, щоб підвищити пенсії не тільки тим, хто отримує їх у мінімальному розмірі, а й усім іншим категоріям громадян », - сказав Зарудний на брифінгу в Будинку уряду .

Як відомо, з 1 вересня, відповідно до нового урядового закону, мінімальна зарплата в країні підвищена до 1378 грн, мінімальна пенсія - до 1074 грн, а прожитковий мінімум - до 1330 грн. До цього мінімальна зарплата становила 1218 грн, мінімальна пенсія - 949 грн, прожитковий мінімум - 1218 грн.

Тільки 12% українців вважають, що підвищення з 1 вересня мінімальних зарплат і пенсій є реальною заслугою уряду, який в умовах кризи і війни зміг знайти необхідні кошти на підвищення соціальних стандартів. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг». У той же час, більшість (77%) вважають, що це скоріше передвиборчий піар.