Інфографіка
30 жовтня 2015
Хто пройшов до Київради від партії «Свобода»
Огляд депутатів від партії «Свобода», які пройшли до Київради на місцевих виборах 2015.
news-image

За підсумками цих виборів до Київради фракція ВО «Свобода» зросте більше ніж в тричі. В оновленій міськраді партію буде представляти 13  депутатів.  Серед тих, хто став депутатом від Свободи, є чинні депутати міськради, колишні нардепи і навіть безробітні. Серед новообраних депутатів є кілька помічників  діючого нардепа-свободівця Андрія Іллєнка. Будучи одним з наймолодших депутатів ВР, Іллєннко провів до Киіївради також зовсім молодих хлопців. Багатьом депутатам від «Свободи» в межах 30 років, деяким 20-23.

Географічно найбільше депутатів від партії перемогли у Деснянському районі. Саме тут двічі перемагав і сам Іллєнко. Тільки Троєщина і Лісовий  дали «Свободі» 8 мандатів. В середньому свободівці перемагали з результатом 8%.

Нові депутати

Петро Кузик є лідером серед свободівців за кількістю відданих за нього голосів. Він переміг на Троєщині з результатом 16,2%, заручившись підтримкою 1184 киян. Кузику 36 років, він є діючим депутатом Київради і комерційним директором будівельної фірми «Екслібріс». В 2014 році кілька місяців працював головою Деснянської районної державної адміністрації.

Другим за кількістю набраних голосів серед представників «Свободи» є також діючий депутат Київради, 23-річний юрист Святослав Кутняк. Він переміг в окрузі №114 Шевченківського району.   Є членом комісії міськради з питань  ЖКГ и ТЕК. Його місцем роботи зазначено ТОВ «Фаркос», де він працює юристом.

Мабуть, одним з наймолодших депутатів Київради буде Михайло Буділов.  20-річний помічник нардепа Іллєнка переміг  в окрузі №41 на Лісовому масиві. За нього проголосували 856 осіб, забезпечивши перемогу з результатом 13.25%.

На окрузі №39, що на Лісовому, переміг 31-річний безробітний адвокат Картавий Іван. За ньго проголосували 769 жителів, що забезпечило йому перемогу з результатом 11,43%.

Ще один діючий депутат Київради Чернецький Олег переміг в 91 окрузі на Святошино. За підприємця-ресторатора  Чернецького віддано 786 голосів святошинців, що вилилось в переможних 10.87%.

Мабуть, один із найскандальніших представників ВО «Свобода» і екс-нардеп Ігор Мірошніченко здобув перемогу в межах округу №23 на Дарниці. Він заручився підтримкою 739 жителів округу. Це 10,55% тих, хто проголосував на окрузі. Можна бути впевненими, що цей депутат не дасть розслабитись опонентам. Чекайте шоу.

І знову Лісовий, знову помічник Іллєнка, знову безробітний. На окрузі  №42 Деснянського району з результатом  10.52%  переміг Денис Попов. За нього проголосували 781 громадян.

Ще одна відома особистість - актор Національного академічного драмтеатру ім. Івана Франка і екс-нардеп Богдан Бенюк також здобув перемогу на Лісовому масиві Києва. Балотуючись по 40-му округу Деснянського району, він переміг, набравши 744 голоси  (10.43%).

Ветеран АТО, боєць батальйону «Січ» Олег Гелевей є ще одним переможцем від «Свободи» в Деснянському районі. Свої голоси за нього віддав 771 житель округу №31. У Гелевея, мабуть, багатий досвід в парламентській і законотворчій роботі. В 2002-2006 рр. він працював помічником лідера партії Олега Тягнибока. В 2010 році сам став депутатом Київської обласної ради, а в 2012 пройшов до Верховної Ради. Теперішнє його місце роботи - ТОВ "Компанія Українська Перспектива".

Екс-нардеп Олег Бондарчук  переміг у Шевченківському районі. Мешканці округу №115 віддали за кандидата 667 голосів. (10.31%). На сьогодні юрист Бондарчук працює помічником нардепа-самовисуванця Олега Осуховського.

Ще один досить молодий свободівець Володимир Назаренко став депутатом на 106-у окрузі в  Солом’янському районі столиці. За 24-річного кандидата проголосувало 730  (9.74%) виборців округу. Назаренко працює архітектором у ПП АМ "Шкрогаль". Раніше він був помічником народного депутата Ігоря Мірошниченко. Він також є сином екс-проректора КПІ Едуарда Назаренка.

Тернополянин Владимир Бохняк – ще один помічник нардепа Іллєнка, переміг на Дарниці. За ньго проголосували 667 виборців 24 київського округу. Про 31-річного депутата також відомо, що, крім консультування  Іллєнка, він ще працює торговим представником фірми "Захід пластик".

Другим представником «Свободи» від Святошинського району в Київраді став Антоненко Прохор. З результатом 9,67% він зайняв перше місце  в окрузі №96. За нього проголосували 782 виборці округу. Про цього депутата відомо, що він є співробітником апарату Київради і головним спеціалістом відділу по роботі з депутатськими фракціями.

 

Андрій Пасічник