Світ
31 жовтня 2015
Таджик став героєм флеш-мобу й довів росіянам, що чесність понад усе
Чоловік у оригінальний спосіб повернув москвичці її гаманець з кредитками.
news-image

Відверта чесність хлопця з Таджикистану вразила російських користувачів соцмереж. Чоловік повернув дівчині з Москви гаманець, перераховуючи їй незначні кошти, повідомлення про це надходило їй на мобільний телефон, повідомляє «Єдність».

Ця історія почалась з того, що москвичка Олена Куратова загубила гаманець з усіма банківськими картками. Повідомлення про свою трагедію вона опублікувала на сторінці у соцмережі. Мігрант Забехулло Шафезода, уродженець села Маргедар поруч з містом Пенджікент в Таджикистані, знайшов цінну загублену річ й вирішив у незвичний спосіб повернути пропажу володарці. Він надсилав на карткові рахунки невеликі суми грошей, звістки про це надходили Олені на мобільний телефон у вигляді смс. Чоловік доповнював їх короткими дописами.

«Я знайшов ваша кашелкі», - таке повідомлення дівчина отримала першим, але прийняла його за розіграш.

Однак коли повідомлень стало декілька, Олена зрозуміла, що мова не про "кашолкі", а саме про її загублений гаманець. У смс відображався номер телефону, з якого надходили кошти. Москвичка подзвонила Забехулло, й він привіз їй гаманець з картками і усіма коштами додому.
Наступного дня Олена започаткувала в мережі флеш-моб, захоплюючись чесністю молодого таджика. Вона запропонувала друзям перерахувати трохи коштів цій добрій людині, яка кмітливістю вразила мешканців російської столиці. Десятки москвичів відгукнулись на цю ініціативу й віддячили Забехулло за доброту.

"Якщо чесно, я б ніколи в житті не здогадалася таке зробити", - відверто зізналась росіянка.