Україна
31 жовтня 2015
Слідчі наклали арешт на 12 млн грн сина Януковича, - Аваков
Всього арештували депозитних рахунків на суму понад 2,6 млрд грн.
news-image

Слідчі ГСУ МВС провели обшук у ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» і наклали арешт на депозитні рахунки фізичних і юридичних осіб на суму понад 2,6 млрд грн, з яких 12 млн грн належать синові екс-президента України Віктора Януковича Олександру. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Єдність».

«ГСУ МВС здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо посадових осіб ПАТ" Всеукраїнський банк розвитку ", який належить Януковичу А. В., за ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 209 КК України », - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в ході досудового слідства було встановлено, що посадові особи ПАТ «ВБР» в період 2012-2014 років незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставками, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку - О. Януковича і підконтрольних осіб - працівників банку «ВБР» та інших юридичних осіб.

«За наявними у слідства даними в листопаді 2015 року запланували початок ліквідаційної процедури ПАТ" ВБР ", в результаті якої депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу О. В. та підконтрольним йому фізичним та юридичним особам», - додав А. Аваков.