Україна
31 жовтня 2015
Порошенко провів кадрові перестановки в СБУ
Керівництво Служби безпеки змінено у багатьох областях країни.
news-image

Президент Петро Порошенко звільнив главу Служби безпеки України Києва та Київської області Михайла Глуговський. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави, повідомляє «Єдність».

«Звільнити Глуговського Михайла Васильовича з посади начальника Головного управління Служби безпеки України у м.Києві та Київській області», - йдеться в указі.

У свою чергу Степан Грещук призначений начальником Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Крім того, президент звільнив Сергія Базюка з поста начальника УСБУ в Миколаївській області і призначив його заступником глави СБУ.

Начальником УСБУ в Миколаївській області призначений Олександр Калінін.

Президент також звільнив Олександра Кривича з поста начальника УСБУ в Полтавській області і призначив на цю посаду Юрія Рахівського.

Порошенко призначив Олега Аркуша начальником управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.

Крім цього, Едуард Кріщін призначений начальником департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Як стало відомо, 31 жовтня СБУ і ГПУ провели масштабну операцію в Дніпропетровську, в результаті якої були проведені обшуки у членів партії «УКРОП».

Крім того, був затриманий Геннадій Корбан, глава партії «УКРОП". Він звинувачується у викраденні благодійних коштів для бійців АТО у розмірі 40 млн грн, які пішли «на придбання цінностей, дорогих речей, автомобілів».