Політика
1 листопада 2015
Корбан прокоментував ситуацію зі своїм затриманням
За словами Геннадія Корбана, йому не було висунуто жодних звинувачень у розкраданні держкоштів.
news-image

Лідер партії "УКРОП" прокоментував ситуацію, що склалася, передає «Єдність» з посиланням на Цензор.нет.

"Зараз я перебуваю в Києві, на допиті в будівлі Генеральної прокуратури. Мені пред'явлені підозри у скоєнні трьох злочинів: по-перше, розкрадання коштів з Фонду оборони країни, який я сам і створив у Дніпропетровську, і був його основним донором. По-друге, викрадення голови Державного земельного агентства Сергія Рудика. По-третє, викрадення секретаря Дніпропетровської міської ради Олександра Величка", - повідомив Геннадій Корбан.

Політик додав, що незважаючи на те, що він перебуває в будівлі ГПУ на Різницькій, а йому інкримінують дії, вчинені в Дніпропетровській області, слідство проти нього веде прокуратура Чернігівської області.

Також Геннадій Корбан додав, що у процесі його затримання було допущено цілий ряд порушень: "Мені буде не складно довести свою невинність у суді - я нікого не викрадав".

"Слова представника ГПУ, що на кошти Фонду оборони країни закуповувалися коштовності і машини - чиста правда. Нашими коштовностями були тепловізори і приціли, снайперські гвинтівки і десятки карабінів, радіостанції та далекоміри - в промислових кількостях. Інших коштовностей я не купував, це буде нескладно перевірити. Я з гордістю покажу звітність Фонду - шкода, ми далеко не всі витрати встигали зафіксувати під час війни. Через Фонд пройшли куди більші суми, ніж заявляє ГПУ, там були багато мільйонів доларів. Я дійсно купував через Фонд і просто "кешем" сотні машин, вантажних і легкових і навіть значну кількість бронетехніки - але мені жодного разу не довелося на них поїздити..." - підбив підсумки лідер "УКРОПа".

Нагадаємо, що в мережі з'явилося відео із затриманням Геннадія Корбана.