Війна
1 листопада 2015
Відомий викладач зі Львова загинув в АТО
Володимир Труш підірвався на міні поблизу Авдіївки.
news-image

31 жовтня неподалік Авдіївки Донецької області підірвався на міні й отримав поранення несумісні з життям викладач університету імені Франка Володимир Труш. Про це повідомив у Facebook його колега Богдан Тихолоз, передає «Єдність».

"Перший (і, дай Боже, щоб останній!) із професорсько-викладацького складу нашого Університету, хто вже не повернеться з цієї клятої неоголошеної війни – живим", — написав у соцмережі Тихолоз.

Викладач культури та мистецтв ЛНУ ім. Франка з позивним Артист натрапив на міну разом зі своїм бойовим товаришем  Віталієм Кравченком (псевдо Гектор). У Труша залишилася дружина Олена та двоє синів:  10-річний Миколка та 3-річний Василько.

"Володя зробив свій вибір свідомо і чесно, коли в той самий день, як отримав повістку, з’явився у військкомат. І потім підтвердив його, цей вибір, – ще не раз. Інакше не міг. Не хотів. Був так вихований", — написав Тихолоз.

Колега згадує, що перебуваючи на фронті, Володимир Труш займався й волонтерською діяльністю, організовував друзів поставляти на передову все необхідне, в тому числі й книги. Він був дуже добродушною та милосердною людиною, добрим господарем, батьком, чоловіком та душею будь-якою компанії.

Як стало відомо, 31 жовтня загинув ще один військовослужбовець - шахтар з міста Павлограда Дніпропетровської області Юрій Ямщіков.