Політика
1 листопада 2015
Речові докази, вилучені у Корбана, продемонстрували на брифінгу(фото)
Представники СБУ та Генпрокуратури заявили, що затримання відбулося в рамках закону.
news-image

1 листопада у Києві пройшов брифінг Генпрокуратури та СБУ щодо спецоперації в Дніпропетровську та затримання лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана, повідомляє «Єдність» з посиланням на Громадське ТБ.

Представники СБУ продемонстрували журналістам речові докази та схеми привласнення коштів благодійного фонду. На брифінгу були присутні слідчі з Дніпропетровська.

«Ця справа розслідується понад рік», – сказав слідчий ГПУ Микола Макєєв.

Присутнім повідомили, що Геннадій Корбан знаходиться в СІЗО в місті Києві. Представники Генпрокуратури наголосили, що вимагатимуть для нього запобіжного заходу у вигляді арешту. До СБУ принесли вилучені під час обшуків гроші, печатки та зброю. Було продемонстровано відео затримання лідера "Укропу" з метою доведення, що воно відбулося у рамках чинного законодавства. Слідчі заявили, що у ЗМІ з подачі деяких політиків з'явилась неправдива інформація, що оперативні співробітники, які вчиняли затримання, не представились та були в масках.

«Нам заважають проводити слідчі дії, на нас намагаються тиснути, вчора деякі ЗМІ почали говорити неправду, начебто ми порушували норми КПК, тому ми й починаємо брифінг з цього відео», – кажуть слідчі з Дніпропетровська.

За інформацією, в результаті спецоперації у Дніпропетровську вилучили близько 1,5 мільйона гривень, а також печатки фіктивних фірм, зброю, засоби спостереження та прослуховування. Як стало відомо, Корбану висунули підозру за трьома статтями – ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 1. ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 255 (створення організованої злочинної організації) Кримінального кодексу України.

«Якби в нас не було достатньо доказової бази, ми б операцію не проводили», – зазначили в СБУ.