Події
2 листопада 2015
Відповідь Новинського: "Якщо я щось порушив - нехай мене карають"
Нардеп вилітає з Санкт-Петербурга до Києва, щоб дати свідчення МВС.
news-image

Депутат Верховної Ради Вадим Новинський здивований "шоу з повісткою", яке було влаштовано на погоджувальній раді, і обіцяє дати свідчення слідчим МВС, повідомляє «Єдність» з посиланням на LB.ua.

На даний момент я вилітаю до Києва з Санкт-Петербурга, де перебував з сім'єю. Інформація про те, що я втік, ховаюся від слідства, абсолютно не відповідає дійсності. Вже ввечері я буду в Києві і має намір перебувати там до того моменту, поки справа не вирішиться, - таку заяву в ексклюзивному коментарі LB.ua зробив народний депутат Вадим Новинський, коментуючи ситуацію, що сталася сьогодні вранці на погоджувальній раді ВР.

За словами Новинського, він раніше вже отримував повістки від правоохоронних органів і завжди - будучи законослухняним громадянином - прибував на допити.

Це відбувалося так: повістки доставляли мені за місцем роботи - в комітет. У призначений час я йшов до слідчого. Або ж ми зі слідчим зв'язувалися по телефону, щоб призначити інший час, - розповів Новинський.

Нардеп каже, що давав свідчення в справах по розстрілів Майдану, по Сухолуччя, по Вірі Ульянченко, по тиску на покійного Блаженнішого Володимира і тому здивований "шоу, яке влаштували з повісткою на цей раз".

Я не розумію, чому була змінена процедура. Повинні були повістку відправити - як і раніше - в комітет і якби я кілька разів її проігнорував, тоді, можливо, можна було б обговорювати зміну процедури. Але жодної повістки від МВС останнім часом мені не приходило, - акцентував Новинський.

З метою з'ясування причини події, нардеп подзвонив главі МВС Арсену Авакову.

У нас відбувся абсолютно нормальна розмова. Аваков сказав, що йдеться про справу по бізнесу, в якому я є бенефіціаром, мені хочуть задати буквально кілька питань і все. Я запитав, чому такий галас навколо порядку, чому слідчий прийшов безпосередньо на засідання Погоджувальної , Аваков сказав, що не знає, - поділився Новинський.
Я - абсолютно законослухняний громадянин. Коли правоохоронні органи мене запрошують - приходжу і даю свідчення. Якщо я щось порушив - нехай мене карають, але я точно знаю, що закон не порушував. Це - перше. І друге - по суті - бізнесом я не займаюся з моменту початку своєї депутатської діяльності, - резюмував Новинський.

Нагадаємо, сьогодні вранці слідчий МВС приніс на погоджувальну раду повістку Новинському, а також його однопартійцям Олександру Вілкулу та Наталі Королевської.

Читайте також: Новинському принесли повістку від МВС прямо в Раду