Події
2 листопада 2015
Аксьонов назвав справу ФСБ проти Іслямова "відновленням справедливості"
Російський голова Криму Сергій Аксьонов виправдав дії російських спецслужб щодо власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова, якого вважають одним з організаторів блокади півострова.
news-image

На його думку, це «справедлива» реакція на заклики Іслямова блокувати постачання продуктів та електроенергії до Криму з материкової України, передає «Єдність».

Так звана блокада Криму, яку координує Іслямов, не заважала йому вести свій бізнес у Криму. А ненависть до Росії, яку він публічно декларує, не заважає йому залишатись громадянином Росії, – написав Аксьонов у Фейсбуці.
Іслямов закликає заморити кримчан голодом, позбавити їх води, електрики, товарів першої необхідності, і в той самий час заробляє в Криму гроші, щоб набити свою кишеню. Це підлість і лицемірство. Тож дії правоохоронних органів – це, насамперед, відновлення справедливості, – додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 2 листопада, вранці  почались обшуки на підприємствах Ленура Іслямова в Криму, в будинку його батьків, з обшуками також прийшли до його будинку в Москві. Також обшуки провели в будинках деяких колишніх співробітників телеканалу.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ у Криму, обшуки проводять у рамках порушеної щодо власника ATR кримінальної справи.

Вранці 2 листопада Центробанк Росії розмістив також інформацію про відкликання ліцензії на роботу в ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямову.

Власник кримськотатарського телеканалу ці дії називає «помстою» за блокаду Криму.

Зараз Іслямов мешкає на материковій Україні і є одним з головних ініціаторів громадянської акції по блокаді Криму, яка стартувала 20 вересня.

Читайте також: Аксьонов скаржиться, що в нього мало влади в Криму