Події
3 листопада 2015
Характер травм пасажирів А321 дуже відрізняється - результати судмедекспертизи
Судмедексперти розділили загиблих на дві групи і з'ясували, що характер пошкоджень сильно розрізняється.
news-image

У розпорядженні російських ЗМІ виявилися результати судово-медичної експертизи тіл людей, загиблих при катастрофі літака А321 в Єгипті, передає «Єдність».

 У морги Петербурга надійшло понад 200 фрагментів біологічних матеріалів, з яких експертам вдалося приблизно «скласти» близько 150 тел.

Всіх пасажирів літака, що розбився умовно розділили на дві групи. До першої групи увійшли люди, чиї тіла були знайдені в районі падіння основної частини лайнера. А до другої групу потрапили пасажири, чиї останки знаходилися неподалік і серед уламків хвостової частини Аеробуса.

Ті, хто сидів у передній частині лайнера, отримали тупі травми грудної клітки і області живота і тазу, множинні переломи верхніх і нижніх кінцівок, розриви внутрішніх органів. Смерть людей настала через втрату крові, шок і відкриті черепно-мозкові травми.

Судмедексперти, які проводили дослідження тіл пасажирів із хвостової частини, виявили, що характер їх травм помітно відрізняється від першої групи. У більшості загиблих були діагностовані так звані вибухові травми з множинними опіками понад 90 відсотків м'яких тканин.

За словами джерел, могли вибухнути паливні баки або спрацювати невстановлений вибуховий пристрій. Ділянки обгорілих тканин пасажирів вже відправили на аналіз. Їх досліджують на наявність слідів вибухівки. Однак експерти вже звернули увагу, що в тілах більшості загиблих із хвостової частини лайнера були виявлені частки металу, обшивки лайнера і його деталей.