Світ
3 листопада 2015
Скоро може розпочатися нова війна, - Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила на конференції в Дармштадті.
news-image

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила, що на Балканах може початися війна у випадку, якщо країни-члени ЄС закриють свої внутрішні кордони для мігрантів. Зокрема, якщо це зроблять ФРН і Австрія, передає «Єдність», посилаючись на джерела в ЗМІ.

Меркель також додала, що Німеччина як найбільша країна в ЄС має знайти рішення проблеми, яке призведе до зміцнення взаємин.

«Я впевнена, що ми зможемо цього домогтися»

2 листопада прес-секретар Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Едріан Едвардс повідомив, що за жовтень до Європи прибули близько 220 000 біженців. Це число стало рекордним з початку року.

28 жовтня стало відомо, що Австрія виступає за будівництво стіни вздовж кордону зі Словенією для ослаблення потоку мігрантів. 

За п'ять днів до цього уряд Словенії заявило, що може почати слідом за Угорщиною будівництво стіни на кордоні, у випадку якщо не буде реалізована угода про допомогу країнам Східної Європи у зв'язку з напливом мігрантів.

17 червня угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто повідомив про плани щодо створення огорожі заввишки чотири метри і довжиною 175 кілометрів на кордоні з Сербією. Зведення стіни планують завершити до 30 листопада.

Криза, пов'язана з різким зростанням неконтрольованого потоку біженців, розвивається в Європі останні кілька місяців. З початку року кордон ЄС перетнули понад 500 тисяч мігрантів. ООН прогнозує в найближчі два роки як мінімум 850 000 переселенців.