Суспільство
3 листопада 2015
6 листопада - останній день існування міліції
Питання перепризначення працівників чергових і слідчих підрозділів органів внутрішніх справ необхідно вирішити до 6 листопада.
news-image

Про це йшлося на відеоселекторній нараді керівництва Міністерства внутрішніх справ та його структурних підрозділів 3 листопада, повідомляє «Єдність»  з посиланням на МВС.

7 листопада, після ліквідації міліції, громадяни не повинні зіткнутися із "правовим вакуумом", - сказав начальник Головного слідчого управління МВС Олександр Вакуленко.

Зараз у відомстві триває робота із забезпечення необхідних організаційних моментів – проведення атестації працівників територіальних підрозділів та їх призначення на посади вже в нову структуру.

За словами Вакуленка, вже зараз слід вирішувати питання про призначення працівників тих підрозділів, які безпосередньо контактують із громадянами, які звертаються до правоохоронців. Насамперед, це стосується працівників чергових частин і слідчих підрозділів.

Як відомо, 2 липня цього року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної поліції. 4 серпня президент Петро Порошенко підписав його.

7 листопада закон "Про Національну поліцію" повністю набуде чинності.

До 31 грудня 2016 року – до створення, укомплектування спеціально підготовленими поліцейськими та забезпечення функціонування на всій території України патрульної поліції – дозволяється функціонування у складі Національної поліції Державтомоінспекції та підрозділів громадської безпеки там, де ще не функціонує патрульна поліція.

31 грудня 2016 року, відповідно до закону, – крайній термін для призначення керівника Національної поліції та його заступників.

Читайте також: Порошенко підписав Закон "Про національну поліцію" (фото)