Події
3 листопада 2015
Чубаров закликав владу не постачати електроенергію до Криму через обшуки ФСБ
На його переконання, якби це було зроблено, «буквально на другий день ми б уже мали реальні результати щодо захисту прав людини».
news-image

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров закликає українську владу кілька днів не постачати електроенергію до Криму на знак протесту проти обшуків ФСБ у сім’ях кримських татар в АРК та у Москві. Про це Чубаров сказав на брифінгу, передає «Єдність» із посиланням на УНІАН.

Ми вимагаємо від уряду України як попередження окупаційної влади Криму, як інструмент, єдиний, реальний, щодо захисту прав громадян України в окупованому Криму протягом тижня вимкнути на 2-3 дні постачання електроенергії, - сказав Чубаров.

На його переконання, якби це було зроблено, «буквально на другий день ми б уже мали реальні результати щодо захисту прав людини».

Якщо ми не можемо домовитися про повне відімкнення електроенергії, ми маємо зробити тимчасове, щоб продемонструвати свою державну позицію хоча б, якщо не силу, що ми будемо захищати своїх громадян, - додав Чубаров.

Він вважає, що мотиви обшуків - знайти особливий інструмент тиску на одного з організаторів акції «Громадська блокада Криму» Ленора Іслямова.

Як повідомлялося, 2 жовтня з 6-ї години ранку у співробітників телеканалу ATR Ельзари Іслямової та Лілі Буджурової у Криму та в родичів генерального директора ATR Іслямова у Криму і в Москві проходили обшуки. Крім того, відбувся обшук на підприємстві, яке займається пасажирськими перевезеннями по Криму і яке належить батьку Іслямова.

Читайте також: Поклонська "запросила" голову Междлісу до "російського" Криму