Суспільство
3 листопада 2015
В Україні суттєво зростуть ціни на м'ясо
Прогнози аналітиків вельми не втішні.
news-image

В Україні зростають ціни на м'ясо, оскільки закупівельні ціни на живих свиней знову демонструють динаміку підвищення. Про це повідомляють аналітики асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), інформує «Єдність». Так, протягом другої половини жовтня ціни підвищилися на 5-7%.

Станом на 30 жовтня вартість свиней м'ясних порід в Україні становила 30 - 32 грн / кг (з ПДВ). Свинина другої категорії коштувала 28,5 - 30 грн / кг.

«Деякі оператори ринку на цьому тижні планують продовжити піднімати ціни, однак як довго протримається тенденція до подорожчання, прогнозувати досить складно», - відзначають аналітики.

Через почастішання випадків спалаху вірусу на одному з найбільших свинокомплексів країни, на початку серпня Кабмін виділив майже 45 млн грн на заходи з боротьби із захворюванням. Зараз під загрозою Одеська та Миколаївська області.

Серед іншого, ці кошти підуть на депопуляцію диких кабанів, вони часто є основними переносниками хвороб. За словами начальника відділу мисливського господарства та полювання Державного агентства лісових ресурсів України Івана Шеремети, щоб уникнути розповсюдження вірусу,  треба провести депопуляцію диких кабанів в 12 прикордонних областях України.