Політика
3 листопада 2015
Яценюк розповів про неминуче звільнення трьох міністрів
Кадрові перестановки стануться протягом двох тижнів.
news-image

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував кадрові зміни у вищих ешелонах влади. Очільник Кабміну зазначив, що протягом двох наступних тижнів він планує звільнити декількох міністрів. Про це Яценюк повідомив в інтерв'ю виданню Politiko, інформує «Єдність» з посиланням на Лівий берег.

За інформацією, Кабінет міністрів планує відставку Міністра палива та енергетики Володимира Демчишина, Міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі та Міністра освіти і науки Сергія Квіта.

Як відомо, відставка Демчишина є пріоритетним прагненням Яценюка вже давно. Квіташвілі ще в липні написав заяву на звільнення, але Верховна Рада поки не задовольнила її. Персона Сергія Квіта стала несподіванкою у цьому переліку, адже публічних претензій до роботи Міністра освіти прем'єр ніколи не виказував. Яценюк зазначив, що націлений на повне переформатування уряду, тому на політичній арені з'явиться нова посада віце-прем'єра з європейської інтеграції.

За словами Яценюка, кандидатури майбутніх міністрів поки обговорюються з президентом України Петром Порошенком. Називати їх ще зарано, оскільки це може пошкодити коаліції.