Україна
4 листопада 2015
Порошенко домовляється з європейськими партнерами щодо безвізового режиму
Україну відвідає комісар ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства.
news-image

Президент України Петро Порошенко поспілкувався з президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером щодо перспектив безвізового режиму між Україною та ЄС, повідомляє «Єдність» з посиланням на УНІАН.

Глава держави у бесіді зазначив, що перемога проукраїнських сил на місцевих виборах відкриває перед Україною значні перспективи у сфері антикорупційної політики та реформування економіки.

"Президенти обговорили зусилля української влади у створенні інституційних і законодавчих рамок боротьби з корупцією, що особливо важливо в контексті прогресу щодо введення безвізового режиму для громадян України, а також виконання зобов'язань України щодо отримання макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Партнери домовились про візит в Україну комісара ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріса Аврамопулоса, що сприятиме розвитку українсько-європейських відносин та підніме на найвищий рівень питання безвізового режиму.

У ході зустрічі було зазначено, що відбулося завершення процедур ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в Чеській Республіці та Республіці Кіпр.

Оскільки з 1 січня 2016 року Україна приєднується до зони вільної торгівлі, Порошенко і Юнкер обговорили подробиці візиту в Україну 12-13 листопада Єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем.

Порошенко переконав європейського партнера, що Україна суворо виконує Мінські домовленості, окреслив ситуацію на Донбасі та наголосив на тому, що Європа повинна бути солідарна до кінця з Україною в питанні санкцій проти Росії. Президент України акцентував, що має надію на всебічну підтримку Європи щодо територіальної цілісності нашої держави.