Світ
3 листопада 2015
Влада Єгипту озвучила основну версію авіакатастрофи А321
Спеціалісти базують судження на даних, отриманих зі штучних супутників.
news-image

Влада Єгипту озвучила основну версію катастрофи російського літака A321 авіакомпанії «Когалимавіа». Як заявив офіційний представник уряду Єгипту Хусам аль-Кувейш в ефірі телеканалу Al-Hayat, лайнер розбився через технічну неполадку. Вірогідність теракту, за його словами, виключають дані штучних супутників, повідомляє «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

"Штучні супутники, що знаходяться в розпорядженні США та Росії, виключили ймовірність катастрофи через теракт. Все вказує на те, що літак впав через технічну неполадку всередині", - наводить слова аль-Кувейша російське інформагентство.

Нагадаємо, літак Airbus 321, що здійснював рейс 9268 Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербурга, зазнав аварії 31 жовтня. Незабаром після вильоту з єгипетського аеропорту екіпаж лайнера перестав виходити на зв'язок. Повідомлялося, що літак різко знизився на 1,5 кілометра, після чого зник з екранів радарів.

Пізніше стало відомо точне місце аварії лайнера. На борту А321 знаходилося 224 людини - семеро членів екіпажу і 217 пасажирів, серед яких, за непідтвердженими даними, 25 дітей. Ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії російської та радянської авіації.