Політика
3 листопада 2015
У Шокіна стріляла некомпетентна людина, - спеціаліст зі зброї
Завдання попасти було відсутнє, як таке.
news-image

Той факт, що у Генпрокурора України Віктора Шокіна стріляли крізь скло, для спеціаліста зі зброї багато що пояснює. Без сумніву, зброю у руках тримав дилетант й завдання попасти в ціль він собі не ставив. Про це у коментарі сайту "24" сказав юрист і спеціаліст по зброї Юрій Мінкін, повідомляє «Єдність».

"Готуючись до злочину зловмисник, тим більше — такого рівня, ретельно вивчає всі обставини, як йому найбезпечніше для себе і найефективніше закінчити свою роботу. Стрільба по вікну, а не по людині у вікні, вже свідчить про те, що там щось неясне", - зауважив він.

Мінкін переконаний, що якби снайпер ставив собі завдання потрапити в ціль, він би не обирав позицію, коли скло відхиляє кулю. Існує теорія, що у випадку стрільби по склу, куля відхиляється від траєкторії руху й може взагалі зруйнуватися. Віконне скло дуже тверде, і діє на кулі як абразив. Зрештою куля втрачає свою форму, швидкість, кут потрапляння в ціль, тому снайпери ніколи так не стріляють.

Експерт вважає, що можливих версій може бути декілька. По-перше, снайпер не ставив собі на меті потрапити в ціль, по-друге він міг не знати про броньоване скло й, по-третє, це міг бути просто некомпетентний стрілок.