Резонанс
5 листопада 2015
Кремль називає "спекуляціями" версії Британії і США щодо причин катастрофи А321
У Кремлі наполягають, що висувати версії про авіакатастрофу може лише слідча комісія.
news-image

Висувати версії про катастрофу А321 в Єгипті - прерогатива слідства, решта - неперевірена інформація або спекуляції, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє «Єдність» з посиланням на РІА «Новости».

Ми і раніше говорили і знову повторюємо: якісь версії події і причини події може висувати тільки слідство. Від слідства поки ніяких заяв ми не чули. Будь-які інші подібні припущення носять характер, скажімо так, неперевіреної інформації або якихось спекуляцій, - сказав Пєсков.
Якщо ж є якісь більш серйозні дані, то ми, безумовно, сподіваємося, що вони хто б не володів цими даними, будуть представлені в розпорядження слідства»- додав він.

У МЗС Росії закликали не висувати передчасні версії причин події.

Нагадаємо, раніше Глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що є «серйозна ймовірність», що на борту російського літака А321 знаходився вибуховий пристрій.

Телекомпанія CNN з посиланням на джерела в розвідці США повідомила, що американські спецслужби схиляються до версії, що російський літак А321, що впав у Єгипті, могли підірвати бойовики «Ісламської держави».

Читайте також: Катастрофу А321 над Синаєм могла спричинити бомба ІДІЛ на борту