Київ
5 листопада 2015
Кияни написали більше 300 електронних петицій
З понеділка розпочав роботу портал електронних петицій.
news-image

З понеділка розпочав роботу портал електронних петицій  https://petition.kievcity.gov.ua/. Станом на сьогодні, на порталі вже опубліковано 338 петицій, що стосуються різних галузей та сфер життєдіяльності м. Києва, передає  «Єдність» із посиланням на прес-службу Київміськради. 

Протягом кількох днів портал Е-петицій працював в тестовому режимі, проте громадяни розпочали активність одразу після прийняття рішення Київської міської ради – ще місяць тому. Наразі, майже всі петиції, подані киянами, опубліковані на сайті. На модерації зараз знаходяться всього 70 петицій.

Петиції дуже різні. Зараз найбільшу підтримку отримала петиція, яка стосується збереження пам’яток архітектури та історичного вигляду центральної частини міста. Є петиція щодо будівництва доріг, щодо необхідності впровадження штрафів по паркуванню, нових штрафів по благоустрою. В принципі, громада висловлює свою позицію з дуже різних тематик. Це стосується і управління містом, і безпосередньо взаємодії громади і влади, - каже заступник міського голови-секретар Київради Олексій Резніков.

Після реєстрації електронної петиції на веб-сайті, вона повинна набрати 10 тисяч електронних підписів протягом трьох місяців з моменту публікації, а після цього буде розглянута органами чи посадовими особами, яким вона адресована, профільними постійними комісіями Київради та винесена на пленарне засідання.

Петицію, яка не набрала необхідної кількості електронних підписів, автор може винести на обговорення повторно. Впровадження офіційної процедури розгляду електронних петицій та звернень громадян забезпечить киянам простоту та зручність в участі в ініціативах місцевого самоврядування.

Читайте також: Києву спишуть 25% зовнішнього боргу - Андрій Странніков