Політика
5 листопада 2015
"Чесно, я в шоці від події", - Антон Геращенко прокоментував побиття Кужель
Чиновник розповів, як насправді розгорталися події.
news-image

Радник Міністра МВС Антон Геращенко прокоментував у Facebook надзвичайну пригоду, яка сталася 5 листопада у стінах Верховної Ради. Він підтвердив, що заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук вдарив скляною пляшкою нардепа від "Батьківщини" Олександру Кужель, повідомляє «Єдність».

"Зі слів Олександри Кужель, вона, виходячи з приймальні спікера, почула, що Андрій Тетерук сказав їй у спину слова, які вона вважала образливими для себе. Після чого вона розвернулася і зажадала від Андрія Тетерука вибачень. Зі слів Андрія Тетерука - він, виходячи з приймальні спікера, перебував у мовній перепалці з Олександрою Кужель. Олександра Кужель раптово розвернулася і спробувала його вдарити своєю сумкою. Він тримав у руках півлітрову пляшку з водою і спробував облити Олександру Кужель водою, щоб зупинити її. Однак при цьому, з його слів, він випадково потрапив пляшкою в обличчя Олександри Кужель", - написав Геращенко.

Зокрема він повідомив, що Тетерук перепросив, але його вибачення не були прийняті. І Юлія Тимошенко з усією своєю фракцією наполягають, щоб Андрій Тетерук склав депутатський мандат.

На місце пригоди, за словами Геращенко, була викликана "швидка" та слідчо-оперативна група. Тетерук наполягав, що діяв з метою самооборони. Тепер слідство буде з'ясовувати обставини пригоди. А нардеп згоден, щоб з нього зняли недоторканість й у ході розслідування свідки підтвердили, що він просто захищався.

Втім чиновник наголосив, що якщо провину Тетерука буде доведено, його позбавлять можливості буди народним депутатом, якщо ж він доведе свою невинність, то покарання не буде.

"Якщо у відповідності з процедурою буде поставлено питання про зняття з Андрія Тетерука депутатської недоторканності для проведення об'єктивного розслідування і суду - я проголосую "За". Думаю, що також проголосують і інші мої колеги. Але вирішувати зараз, що це було, напад Андрія Тетерука на Олександру Кужель або це була необхідна самооборона, я б не став. Це повинен тепер вирішити суд", - підкреслив Геращенко.

Радник Міністра зазначив, що знаходиться під враженням від подій у Верховній Раді. І переконаний, що вони не прикрашають український парламент.