Політика
5 листопада 2015
Ніхто не робить із затримання Лукаш шоу, - речник СБУ
Екс-міністр створила собі імідж «жертви правового свавілля».
news-image

Причиною того, що допит Лукаш зараз тиражується у всіх ЗМІ є те, що екс-міністр довгий час не виходила на контакт зі слідством і була публічно оголошена у розшук. Про це у Facebook повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, передає «Єдність».

За словами речниці, шоу із затриманням Лукаш ніхто не прагнув робити. Все було б максимально непублічно, якби екс-чиновниця відразу прийшла на допит, а не переховувалась.

"Служба безпеки України, на виконання доручення ГПУ, розпочала відповідні дії із встановлення її місця перебування. Після проведення оперативно-розшукових заходів, співробітники Служби безпеки України з’ясували, що на даний момент Олена Лукаш переховується на території приватного маєтку в Києві, який оформлений на одного з членів її родини", - йдеться у повідомленні.

Гітлянська наголошує, що для затримання Лукаш було запроваджено оперативні заходи. І поки вона не потрапила до слідчіх, вона не виявляла ініціативи до співпраці зі слідством. А потім, за твердженням речниці, створила собі імідж «жертви правового свавілля».

"Всім зрозуміло - якби Олена Лукаш дійсно добровільно вирішила співпрацювати зі слідством у неї були для цього всі можливості. Але за довгий час ми не побачили від неї жодного кроку на зустріч. Тому були змушені розшукати та доставити її до Генпрокуратури", - зазначено у дописі.

Гітлянська щиро висловлює сподівання, що співпраця Олени Лукаш зі слідством, у разі чесності її намірів, матиме значний результат. Зокрема вона допоможе слідчім "відновити повну картину подій, які відбувалися на Майдані та інших злочинів, до яких причетний режим Януковича".