Україна
5 листопада 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: Олені Лукаш оголошено підозру, у Верховній Раді Андрій Тетерук вдарив Олександру Кужель, експерти назвали основну причину катастрофи російського літака.
news-image

Генпрокуратура оголосила про підозру екс-міністру юстиції України Олені Лукаш.

Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури (ГПУ).

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш. Така інформація та відео з'явилися на сайті Громадського телебачення.  Олену Лукаш підозрюють у тому, що під час перебування на посаді міністра юстиції України вона заволоділа коштами державного бюджету України в розмірі 2 500 000 грн та вчинила службове підроблення.

У "Батьківщині" заявляють, що Тетерук вдарив Кужель.

Однопартійці постраждалої переконують, що удар було здійснено скляною пляшкою.

Заступника керівника фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Андрія Тетерука звинувачують у побитті нардепа від "Батьківщини" Олександри Кужель. Народний депутат вдарив жінку по голові скляною пляшкою, заявляє прес-служба ВО "Батьківщина". Зокрема повідомляється, що інцидент стався після завершення пленарного засідання біля приймальні спікера ВР. Свідками пригоди була численна кількість інших народних депутатів.

"За словами свідка, народного депутата Сергія Власенка, Тетерук дозволив собі образливі висловлювання на адресу членів фракції "Батьківщина", особисто грубо образив Кужель і вдарив її по голові скляною пляшкою", - заявляють у "Батьківщині".



Експерти назвали основну причину катастрофи російського літака в Єгипті.

Вибух на борту російського літака Airbus A321 - це найвірогідніша причина авіакатастрофи.

Про це сьогодні заявили джерела Reuters. Розшифровка бортового самописця підтверджує, що літак вибухнув, але що саме вибухнуло, експерти не знають. Нагадаємо, раніше провину за катастрофу літака брала на себе терористична організація ІДІЛ, але влада РФ цю інформацію категорично спростовує.


Новий трудовий кодекс - що чекає українців.

Верховна Рада прийняла за основу проект нового Трудового кодексу.

Верховна Рада прийняла за основу проект нового Трудового кодексу країни 5 листопада, передає «Єдність». Основні зміни, які торкнуться багатьох українців, стосуються взаємин між роботодавцем і працівником. Кодекс передбачає заборону без згоди працівника змінювати умови трудового договору, вимагати виконання наднормової роботи або такої, що не входить до прямих обов'язків. Якщо працівник погоджується виконувати додаткову роботу, то погодинна оплата зростає з двох разів до трьох. Підвищиться розмір компенсації у разі скорочення залежно від стажу особи.

У Маріуполі почався набір у патрульну поліцію.

Сьогодні з 9:00 в обласному драматичному театрі міста Маріуполь почав роботу пункт прийому анкет кандидатів на вступ в нову патрульну поліцію.

Конкурсний набір триватиме до 26 листопада 2015 року.

“ До приймальної комісії вже надходять перші заявки. На фото видно, що в холі приміщення зібралася велика кількість людей, - зазначили у ГУ МВС України в Донецькій області. - Бажаючим потрапити в поліцію доводиться очікувати в черзі. Переважно, серед кандидатів багато чоловіків.