Резонанс
6 листопада 2015
У Росії з'явиться православний інтернет
"Правильна" мережа буде захищена від екстремистів, історичної брехні та порнографії.
news-image

Віруючі росіяни незабаром отримають спеціальний Wi-Fi, безкоштовні точки доступу до якого з'являться біля церков і в громадських місцях, передає «Єдність».

Таким чином Російська православна церква (РПЦ) має намір боротися з сектантами і екстремістами в Інтернеті. Про це «Известиям» розповів керівник секретаріату Міжрелігійної ради Росії, заступник голови Синодального відділу із взаємодії Церкви і суспільства РПЦ священик Роман Багдасаров.

Релігійна бездротова мережа буде блокувати повідомлення сектантів і екстремістів, спотворену інформацію про історичні факти і порнографію. За інформацією видання, точки доступу з'являться не тільки біля храмів, але і в таких популярних серед молоді місцях Москви, як Манежна і Боровицкая площі, «Винзавод» і «Музеон». Пробний запуск пройде в Сколково.
 
Священик уточнив, що блокувати інформацію і відбирати «безпечні» дані буде вручну команда фахівців. Причому в «православному Інтернеті» планується розміщувати не лише релігійні матеріали, а й світські фільми, що прищеплюють «правильні» цінності: традиційну моральність, патріотизм, захист сім'ї та дітей.

Як приклад Багдасаров привів кінострічки «Стомлені сонцем» і «Олександр Невський».

Читайте також: У Росії відкрили православний 3D-кінотеатр