Світ
6 листопада 2015
"Wake up!" - в Італії виходить диск з проповідями Папи Римського в музичних аранжуваннях
У Ватикані йому віщують успіх планетарного масштабу, враховуючи популярність Франциска.
news-image

Диск з проповідями Папи Римського Франциска в музичних аранжуваннях виходить сьогодні в Італії. Альбом "Wake up!" ("Прокинься!") був підготовлений у Ватикані, передає «Єдність».
Ідея його створення належить Джуліо Нероні, який раніше вже випускав проповіді Іоанна Павла II і Бенедикта XVI в музичному оранжуванні. Але нинішня робота, за його словами, абсолютно інша.

Ми намагалися відобразити характер Франциска, - пояснив Нероні.

У підсумку, зазначив він, вийшов, доволі еклектичний диск: 11 доріжок з найвідомішими зверненнями нинішнього понтифіка містять не тільки церковні піснеспіви, а і поп, і рок-музику. Над матеріалом працювали композитори, які співпрацюють з такими естрадними виконавцями, як Лаура Паузіні.

Починається альбом з фрази "Добрий вечір", виголошеній Хорхе Маріо Бергольо з балкона собору Святого Петра відразу після обрання папою. До запису був залучений навіть китайський жіночий хор.

В кінці місяця диск з'явиться у продажу і в інших країнах. У Ватикані йому віщують успіх планетарного масштабу, враховуючи популярність Франциска. При цьому частина виручки буде спрямована на благодійні цілі, зокрема, на допомогу біженцям.

Читайте також: Монети, зібрані у фонтанах Риму, міська влада використовуватиме для реконструкції історичних пам'яток