Політика
6 листопада 2015
Льовочкін запевняє, що співпрацює зі слідством
Народний депутат фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін заявляє, що співпрацює зі слідством за кількома справами.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на "Радіо Свобода".

Я співпрацюю зі слідством стосовно теми студентського Майдану, річниця якого буде 30 листопада, через який я пішов тоді у відставку. Я співпрацюю зі слідством у справі Гонгадзе, і я вважаю це нормально, – сказав Льовочкін.

При цьому він заявив, що виклики його колег із фракції на допити і затримання екс-міністра юстиції Олени Лукаш мають політичні мотиви.

Коли починаються переслідування з політичних мотивів, а саме таким видається переслідування багатьох моїх колег, яких викликають незрозуміло чому, задля піару на слідчі дії під час засідання погоджувальної ради, до якого вони взагалі не мають ніякого відношення, не могли навіть там бути... Або затримання Лукаш, яка два роки перебуває в Києві та співпрацює зі слідством. То все це робиться з ціллю – збалансувати тему Корбана – перше, і друге – змінити порядок денний від тарифного майдану... до теми попередників, – сказав Льовочкін.

У СБУ 5 листопада заявили про затримання Лукаш, яка перебувала в розшуку. Адвокат Лукаш заявив, що її не затримували. За його словами, Лукаш прибула до Генпрокуратури для проведення слідчих дій.

Сьогодні Печерський районний суд Києва має обрати запобіжний захід для Лукаш, при цьому Генеральна прокуратура України наполягає на арешті.

Читайте також: Ніхто не робить із затримання Лукаш шоу, - речник СБУ