Україна
6 листопада 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: Олена Лукаш за ґратами, в Мережі з'явилося відео сутички між Кужель та Тетеруком, Корбана відпустили під домашній арешт.
news-image

Суд відправив Лукаш за ґрати.

Суд постановив взяти екс-міністра юстиції Олену Лукаш під варту, та дозволив внести за неї заставу.

Таке рішення оголосив суддя печерського суду Новак. Таким чином, суддя задовольнив клопотання прокуратури про тримання під вартою Олени Лукаш на 2 місяці.

“ Застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також у вигляді можливості застави - 5 мільйонів 115.600 тисяч гривень".

З'явилося відео першої сутички між Кужель і Тетеруком.

На відео видна бійка між Андрієм Тетеруком і однопартійцями Олександри Кужель, які захищають її.

Бійка між народним депутатом від фракції Батьківщина Олександрою Кужель і нардепом від фракції Народного фронту Андрієм Тетеруком сталася в будівлі ВР. На відео видно, як депутати вибігають з кабінету і нападають на Тетерука. При цьому Олександра Кужель тримається за голову, а Юлія Тимошенко намагається їй допомогти. 


Стало відомо, який запобіжний захід обрали Корбану.

Лідеру партії УКРОП обрали запобіжний захід.

Суд частково задовольнив клопотання у справі Геннадія Корбана, передає «Єдність». Політику обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на термін 2 місяці. Нагадаємо, що судове засідання по справі Корбана тривало майже добу. Домашній арешт політика триватиме до 31 грудня. Політик буде зобов'язаний перебувати вдома цілодобово та носити електронний браслет.

Виконання Мінських домовленостей вирішили відкласти.

Лавров розповів, скільки часу знадобиться для повного виконання угод.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. За його словами, виконання Мінських угод переносять до наступного року. Однак Лавров зазначив, що угода в силі аж до повного її виконання. Також міністр звернувся до самопроголошених республік з проханням продовжувати налагодження відносин з гуманітарними організаціями ООН.

Яресько розповіла, яким буде курс долара у держбюджеті-2016.

Міністр фінансів під час міжнародної інвестиційної конференції країн Центральної та Східної Європи заявила, що середній курс долара складатиметься 24,1 гривні.

Згідно з оновленою програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду для України, курс гривні до долара до кінця 2015 року очікується на рівні 23,5 гривні, а до кінця 2 017 року - 24,9 гривні. Втім, у проект держбюджету на наступний рік закладатимуть середній курс у 24,1 гривні.