Події
9 листопада 2015
Російське слідство визначилось з організатором вбивства Бориса Нємцова
Слідчі висунули заочне звинувачення в організації вбивства Бориса Нємцова Руслану Мухудінову, у справі Нємцова відомому як «Руслік».
news-image

Про це розповів адвокат Жанни Нємцової Вадим Прохоров, повідомляє «Є!» з посиланням на російський канал "Дождь".

Слідство заочно пред'явило звинувачення Руслану Мухудінову в організації вбивства Нємцова. Ми раді, що нарешті вирішилося і сподіваємося, що найближчим часом аналогічне звинувачення буде пред'явлено його друга дитинства Руслану Геремєєву, - сказав Прохоров.

Проте Мухудінов, за словами Прохорова, не входить в ближнє коло друзів голови Чечні Рамзана Кадирова, на відміну Геремєєва. І він сумнівається, що Геремєєву буде пред'явлено звинувачення.

Нагадаємо, у липні «Росбалт» з посиланням на слідчих повідомив, що Руслана Мухудінова, можливо, вже немає в живих. Джерела розповіли, що в березні його бачили в Шелковському районі Чечні, коли в Інгушетії вже був затриманий підозрюваний у виконанні вбивства Заур Дадаєв. Однак через деякий час, спецслужби не змогли знайти Мухудінова в його рідній станиці Староглядовской і близьких районах.

18 жовтня слідчі розповіли про відрядження в Чечню, під час якої вони намагалися знайти Руслана Геремеева і Руслана Мухудінова, щоб викликати на допит. Бажаних результатів поїздка не дала, розповіли джерела.

За версією слідства, Мухудінов передав виконавцям злочину автомобіль, який використовували для стеження і виконання вбивства, а також пістолет. Повідомляли, що після скоєння злочину Мухудінов забрав зброю.

Раніше Заур Дадаєв у своїх свідченнях сказав, що «Руслік» обіцяв йому, а також іншим фігурантам справи Анзору Губашеву і Бісланом Шаванову винагороду за вбивство Нємцова в розмірі 5 млн рублів кожному. Пізніше він відмовився від цих слів.

Співголова Партії РПР-ПАРНАС Борис Нємцов був застрелений кількома пострілами в спину 27 лютого на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. За звинуваченням у вбивстві затримано п'ять осіб.

Читайте також: Представлявся Русліком: слідство встановило замовника вбивства Нємцова