Резонанс
9 листопада 2015
Британія передала Росії докази теракту на борту літака А321
Висновки своєї розвідки офіційно передало МЗС Великобританії.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на Вести.ru, висновки розвідки про те, що причиною катастрофи російського літака А321 авіакомпанії Airbus "Когалимавіа" в Синаї став теракт, офіційно передав Росії Форін-офіс.

МЗС Великобританії підкреслив, що зазвичай дипломати не коментують пов'язані з розвідкою питання.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і глава МЗС Філіп Хаммонд відзначали, що ймовірність того, що російський літак був знищений вибуховим пристроєм, досить висока, нагадує РІА Новини. Обгрунтування цього припущення Великобританія передала партнерам, у тому числі і російській стороні.

Деяка частина інформації є конфіденційною, але ми поділилися тим, чим можемо, - заявив прес-секретар британського МЗС.

Раніше британські ЗМІ повідомили, що уряд Великобританії отримало дані про можливу причетність лідера осередку забороненої в Росії терористичної організації "Ісламська держава" на Синаї Абу Усами аль-Масрі до організації вибуху на борту російського лайнера А321.

Усама аль-Масрі - єгипетський проповідник, який уклав угоду з ІГ в 2014 році в Сирії. Уряд Великобританії може запропонувати Росії і Єгипту допомогу в затриманні терориста. Не виключено, що для цього Лондон може задіяти в Єгипті спецназ SAS.

Читайте також: Британська розвідка підозрює бойовика ІДІЛу в катастрофі А321