Події
10 листопада 2015
Українські компанії збагачують терористів псевдореспублік (ВІДЕО)
Ватажки так званих "народних республік" на Донбасі збагачуються завдяки "відкатам", які отримують від українських компаній.
news-image

Як передає «Є!», про це йдеться в сюжеті програми "Гроші".

У той час, як керівництво "ДНР" та "ЛНР" намагається переконати весь світ у стабільності своїх "республік", місцеві жителі страждають не тільки від відсутності нормальної зарплати, але ще і від спроби бойовиків максимально збагатитися на залишках української промисловості в регіоні.

Українські підприємства стали одним з джерел збагачення для ватажків терористів. 

Відповідно до законодавства України, компанії на території так званої "ДНР", зареєстровані до окупації, українські закони не порушують. Зараз вони спокійно платять "налоги" терористам і тим самим озброюють прихильників "русского мира".

Юридично вони мають право вести діяльність. Якщо мова йде про підприємства, які залишилися на цій території - то ці підприємства можуть вести діяльність на всій території України, - зазначила член Центру правозахисних та законодавчих ініціатив Тетяна Іванова. - За те, щоб працювати на окупованій території кожна фірма віддає по 13% з прибутку. Плюс, щоб підприємство не прибрали до рук, треба платити ще більше".

Крім збагачення за рахунок українських підприємств, бойовики організували побори з місцевого населення і імпорт вугілля, який для них за копійки добувають шахтарі, і який продають як українським фірмам, так і російським.

Фінансова система вигаданої республіки обманює людей на незрозумілому курсі валют. Пенсії і заробітні плати виплачують за курсом один до двох, в той час як ціни на реальному ринку - один до трьох. 

Читайте також: Шахтарі, які працюють у "ДНР", скаржаться на крадіжку їхніх зарплат