Події
10 листопада 2015
Студентів із Чернівців засудили за участь у підкупі виборців на три роки позбавлення волі
Організатор підкупу - доцент однієї з кафедр Чернівецького національного університету, втягнув у злочинну групу своїх студентів.
news-image

Рішення про притягнення порушників виборчого законодавства до відповідальності ухвалив Шевченківський суд м. Чернівці, передає «Є!» із посиланням на Департамент комунікації МВС України.

Молодих людей засуджено до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. За його словами, завдяки чіткій роботі міліції виник дуже важливий прецедент – судовий вирок за фактом підкупу виборців.

Важливий для забезпечення чесного виборчого права в нашій країні. Важливий як превенція свавіллю зі скуповування голосів. Важливий як приклад для всієї правоохоронної системи – як правильно припиняти порушення, супроводжувати аж до винесення вироку і не допускати брутальних порушень у виборчому процесі, – підкреслив глава МВС.

Він зазначив, що вчора, 9 листопада, Шевченківський райсуд м. Чернівці виніс рішення про притягнення до відповідальності трьох студентів місцевого вишу як виконавців злочину щодо підкупу виборців. Вони засуджені до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.

Арсен Аваков зазначив, що організатор підкупу, будучи доцентом однієї з кафедр Чернівецького національного університету та балотуючись у депутати міськради від однієї з партій, втягнув у злочинну групу своїх студентів. Зараз замовник злочину ховається за кордоном і оголошений у розшук.

20 тисяч гривень, роздача за списками, розсилка і контроль голосування за месенджером, фотографування факту голосування, – зазначив Арсен Аваков, висловивши впевненість, що зловмисника буде знайдено в рамках взаємодії з Інтерполом та повернуто в Україну для суду.

Глава МВС повідомив, що правоохоронці супроводжують ще кілька кримінальних проваджень за фактами порушень законодавства у сфері виборів. Він також висловив подяку спостерігачам ГО "Опора", правоохоронцям Чернівецької області та співробітникам прокуратури за чітку роботу. 

Читайте також: У столиці намагаються знизити явку на вибори за допомогою "чорних" технологій - експерт