Україна
10 листопада 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: звинувачення для бійців ГРУ, дебати між Кличком і Березою та відновлення Донецького аеропорту.
news-image

Бійців ГРУ не визнали військовополоненими

Державні обвинувачі висунули росіянам звинувачення у терористичному нападі на українські збройні сили і вбивстві військового. Їх звинувачують у нападі на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля Щастя. 

Крім того, росіянам інкримінують незаконне перетинання кордону, незаконне носіння зброї та участь у терористичній організації.

 

Росія покидає "ДНР" та зупиняє фінансування ще однієї структури терористів

Про це повідомили у громадській організації "Оборона Маріуполя". 

“ У листопаді цього року представники угрупування, що називає себе "податкова інспекція" "ДНР" відвідали "на дому" приватних підприємців окупованого Донецька і зажадали терміново заплатити "податки" для наповнення бюджету "республіки", - зазначили активісти.

 

З'явилися фото з дебатів Кличка та Берези

Фото оприлюднила на своїй сторінці в фейсбуці прес-секретар нардепа Юрія Луценко Лариса Сарган.

За її словами, дебати між двома кандидатами на посаду столичного мера Віталієм Кличком та Бориславом Березою відбулися в урядовій ложі.

"Віталій Кличко та Борислав Береза подебатували: кулаками, очима, посмішками, жестами та навіть губками-качечками.",- зазначила вона. 

 

У "ДНР" заявили, що відновлять аеропорт Донецька

Одразу після гучних та відверто смішних заяв про будівництво метро в окупованій шахтарській столиці, бойовики почали говорити про відновлення повітряної гавані Донеччини.

У "Мінтрансі "ДНР" розраховують на відновлення аеропорту. Втім, бойовики не говорять, навіщо, оскільки літати до "республіки" не буде жодна авіакомпанія світу. За словами представникам "ДНР" Павла Туревського, після відновлення робота аеропорту небо все ж таки відкриють.


Пенсіонери "ДНР" почали отримувати пластикові картки "Центробанку"

У так званому "центральному банку "ДНР" обіцяють, що пенсії незабаром перераховуватимуть на пластикові картки.

У владі "республіки" говорять, що на даний момент надруковано майже 150 тисяч карт. Скільки їх вже встигли видати, невідомо.