Економіка та бізнес
11 листопада 2015
Росія хоче заблокувати кредити МВФ для України
В такий спосіб у Кремлі хочуть помститися за невиплачені три мільярди доларів кредиту.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на джерела Bloomberg, у Росії зараз вивчають можливості заблокувати фінансову допомогу Міжнародного валютного фонду для України.

Відомо, що МВФ має намір змінити правила кредитування, які забороняють давати гроші країнам, що мають непогашену заборгованість перед офіційними кредиторами. Тільки після цього наша держава зможе отримувати фінансову допомогу попри дефолт по єврооблігаціях на 3 мільярди доларів, утримувачем яких є Росія.

При цьому від України вимагатимуть добросовісної поведінки і продовження конструктивних переговорів з країною-кредитором з метою пошуку взаємоприйнятного рішення.

Втім, Росія хоче оспорити готовність України до переговорів або засумніватися в здатності України обслуговувати заборгованість перед Росією в принципі. У Кремлі лише не вирішили, робити це чи ні.

Нагадаємо, термін погашення паперів на три мільярди доларів настає у грудні цього року. Від реструктуризації кредиту на умовах, які були узгоджені з приватними кредиторами, Росія відмовилася.

Читайте також: Єврогрупа заблокувала транш у два мільярди для Греції