Україна
11 листопада 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: відставка Яроша, сварка Соболєва з дружиною та заява Парасюка.
news-image

Дитина-бойовик з "ЛНР": "Людей не вбивав, тільки фашистів!".

Проросійські терористи дійсно залучають до війни з українськими захисниками дітей.

Про участь дітей у війні за сторону бойовиків-окупантів написав на сторінкахDer Spiegel журналіст Беньямін Біддер.

За його словами, обидві сторони конфлікту намагаються звинуватити один одного у використанні дітей на фронтах, але українська сторона навчає патріотів у організаціях націоналістів, а терористи - у тренувальних таборах. Втім, різниця у тому, що після таборів "Азову" чи "Правого сектору" діти не йдуть воювати. У бойовиків же це - нормальна ситуація.

 

У Горлівці почався великий гамір та безліч затримань зі стріляниною.

Внутрішні бурління у лавах бойовиків останніми днями перейшли на новий, ще невиданий ніким рівень.

В окупованому бойовиками місті з'явилася величезна кількість важкої військової техніки, російських солдат та трупів терористів. Постійна стрілянина супроводжується гучними затриманнями та розбірками.

Спочатку був затриманий головний лікар міської лікарні №1 Вадим Іванніков, - зазначив журналіст. - За що саме - невідомо. Потім бойовики вивезли з міста "депутата" Юрія Крікуленка. Дотепер увесь бізнес, що йому належить, не працює. А з кінця минулого тижня почалися проблеми на КПП "Майорський". Бойовики розгортають частину бажаючих виїхати до України, а також проводять обшуки людей на предмет провезення "великої кількості продуктів".


"Вас бісить моя незалежність", - Парасюк відповів на звинувачення Чорновіла.

Нардеп звинуватив Чорновіла у запроданстві та зраді.

Народний депутат та відомий сотник Майдану Володимир Парасюк, як завжди, емоційно відповів на звинувачення Тараса Чорновіла, який назвав його "звичайним шулером або зрадником України".

Нардеп вважає, що він на правильному шляху, якщо екс-регіонали говорять про нього погано. Він написав, що ніколи не брав коштів за свою політичну діяльність й не вступав до жодної політсили. Тому, за його словами, може самостійно приймати рішення й підтримувати, кого забажає. Він наголосив, що рейтинг для нього не має значення, а мета депутатства - зміни на краще в країні.

 

"Змушений піти з дому", - Єгор Соболев посварився з дружиною через політику.

Нардеп їде ночувати в готель. Народний депутат від партії "Самопоміч" Єгор Соболєв посварився з дружиною, відомою телеведучою Марічкою Падалко, з якою виховує трьох дітей, на тлі політичних розбіжностей.

"Змушений піти з дому через критику і тиск дружини на адресу Самопомочі. Це сміх крізь сльози, але Маруся навіть заборонила мені запрошувати додому членів фракції, які не голосували за антидискримінаційні слова", - напівжартівливо повідомив Соболєв.

 

Керівник "Правого сектору" Дмитро Ярош пішов у відставку.

"Провідник" зазначив, що не може бути "весільним генералом" народного визвільного руху "Правого сектору".

За його словами, три дні тому у Києві відбулась конференція керівного складу "Правого сектору", де деякі активісти вирішили обрати стратегічний напрям розвитку організації та запропонували "Яструбу" посаду Провідника.