Суспільство
12 листопада 2015
Вакарчук назвав одну з головних проблем України (відео)
Музикант запропонував створити освітній фонд Маршалла для України, щоб більше студентів могли приїхати на навчання в США.
news-image

Однією з основних проблем в України є наразі брак довіри в суспільстві, що походить через брак освіти. Так вважає лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук. Слова музиканта наводить видання Голос Америки, передає «Є!».

Одна з найбільших проблем в Україні - брак освіти. На людей, у яких немає освіти, легше впливати, вони не ставлять питань, не сперечаються. Недовіра породжує сум'яття, сум'яття породжує брак верховенства права, відсутність верховенства права породжує корупцію, - вважає Вакарчук.

Він запропонував створити освітній фонд Маршалла для України, щоб більше студентів могли приїхати на навчання в США, а американські професори мали можливість викладати в Україні.

Освіта – це не те, що робить міністерство освіти. Це змінення світогляду цілого прошарку еліти. Хоча б мільйона людей в країні. А для цього потрібно, щоб хоча б декілька десятків тисяч навчились цьому в інших місцях, а потім навчили інших. Це довга історія. Це не за рік робиться, але багато країн цього досягли саме так, – впевнений Святослав Вакарчук.