Україна
13 листопада 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:зрив Мінських угод, виклики Парасюка до Генпрокуратури та російські пункти для біженців.
news-image

Мінський процес під загрозою, - Клімкін.

Міністр зазначив, що реального припинення вогню по факту не існує.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відзначає, що мінський процес знаходиться під загрозою зриву.

"Зараз весь мінський процес, особливо відмова від озброєнь, безсумнівно, під загрозою. І ми повинні прямо про це говорити", - сказав очільник МЗС.

За його словами, українська влада має дані про пересування військ на тимчасово непідконтрольній частині Донбаса, а також про те, що озброєння знаходиться на території промислових об'єктів регіону.

 

Зорян Шкіряк: спецслужби Росії намагатимуться зірвати другий тур виборів.

Таку заяву він зробив на брифінгу в Києві.

Радник голови МВС Зорян Шкіряк вважає, що російські спецслужби обов'язково спробують зірвати другий тур виборів в Україні.

"На нас чекає другий тур, який, на нашу думку, буде більш гарячим і, враховуючи ситуацію на сході України, в першу чергу, йдеться про посилення обстрілів та провокацій з боку російських терористів на лінії розмежування. Ми не виключаємо, що російські спецслужби будуть задіяні в можливих інцидентах для дестабілізації ситуації."- заявив Зорян Шкіряк.


Парасюку надійшло дві повістки до Генпрокуратури.

З обох справ вже відкрито кримінальні провадження.

Позафракційному народному депутату та екс-сотнику Майдана Володимиру Парасюку надійшло вже дві повістки до Генпрокуратури за двома кримінальними провадженнями.

«На даний момент у мене є дві повістки, за якими мене викликають до ГПУ по двох справах», - сказав він і додав, що його викликають до ГПУ, як свідка.

Перший виклик стосується сутички під час судового слідства у справі лідера "УКРОПа" Геннадія Корбана, зазначив нардеп. Він наголошує, що певен: ця справа надовго не затягнеться, бо насправді масштабної бійки там не було. Але інша справа набагато серйозніша, підкреслив Парасюк.

 

Росія передумала закривати пункти для українських біженців.

Раніше ЗМІ повідомляли про закриття всіх пунктів перебування українських біженців у Росії.

Вдень 12 листопада на сайті Федеральної міграційної служби Росії з'явилася інформація про те, що відомство підготувало проект урядової постанови, яка передбачає, що біженцям з України продовжать надавати допомогу в соціально-побутовому облаштуванні в 2016 році.

Документ передбачає виділення бюджетних коштів на біженців, тому постанова ще не узгоджена Міністерством фінансів Росії.

 

Екс-беркутівці Аброськін і Зінченко сидітимуть під вартою до 10 січня.

Екс-співробітники спеціального підрозділу "Беркут" Павло Аброськін і Сергій Зінченко залишаться під вартою до 10 січня 2016 року.

Таке рішення ухвалили суд присяжних і суддівська колегія Святошинського районного суду Києва. Відзначається, що суд прийняв клопотання ГПУ.