Події
13 листопада 2015
У Порошенка назвали петиції, які викликали найбільший інтерес серед росіян (інфографіка)
Майже за 2,5 місяці роботи сервісу електронних петицій до президента Петра Порошенка було зареєстровано 14,955 документів.
news-image

Про це розповів заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків, повідомили в Twitter АПУ, передає «Є!»

За цей час було проведено детальний аналіз підписантів електронних петицій, в ході якого вдалося визначити ті петиції, які найбільше цікавили громадян сусідньої держави - Російської Федерації.

Отже, найбільше росіян проявляли інтерес до петицій про прохання власників Burger King відкрити в Україні ресторан, про призначення Міхеїла Саакашвілі прем'єр-міністром і про відправлення його у відставку з поста губернатора Одеської області, про направлення українських військ у Сирію і призначення Юлії Тимошенко послом в Гондурас.

В АПУ відзначили, що сплески візитів відвідувачів з РФ збігалися з запуском петицій з критикою до українського президента, а також з тими документами, які містили глузування.

Користувачі з електронною адресою, сервери якого розташовані в РФ, більше не зможуть проголосувати, - з цього приводу зазначив Шимків.

Нагадаємо, сайт для створення петицій запустили в Адміністрації президента 28 серпня. Для того, щоб петиція, розміщена там, потрапила на стіл до глави української держави, їй потрібно зібрати 25 000 підписів українців.

Читайте також: Порошенко перестав приймати електронні петиції