Світ
14 листопада 2015
На німецько-французькому кордоні арабів зсаджують з потягів
Причина - теракт у Парижі.
news-image

На німецько-французькому кордоні з поїздів висаджують арабів.Передбачається, що додаткові запобіжні заходи на залізничному транспорті введені у зв'язку з атакою на Париж, повідомляє «Є!» з посиланням на французькі ЗМІ.

Додаткові запобіжні заходи розповсюдилися на територію всієї Франції. За попередніми даними, з поїздів висаджують та ретельно перевіряють всіх людей арабської зовнішності.

Нагадаємо, в ніч на 14 листопада відразу в декількох районах Парижа терористи відкрили вогонь по мирних громадянах, а біля стадіону «Стад де Франс», на якому проходив матч між футбольними збірними Франції та Німеччини, прогриміло три вибухи, два з яких організували терористи-смертники.

Бойовики взяли в заручники глядачів, які прийшли в концертний зал «Батаклан» на виступ американської рок-групи Eagles of Death Metal. Французька поліція провела штурм будівлі, ліквідувавши трьох бойовиків. При цьому під час операції загинуло щонайменше десять мирних громадян. Всього загиблих - більш як 150 осіб.

Відповідальність за подію узяло на себе терористичне угруповання ІГІЛ. Її прихильники відсвяткували атаку бойовиків, поширюючи в соціальних мережах новини про теракти в Парижі з хештегом «Париж у вогні». Вважається, що серія терактів стала відповіддю на ліквідацію головного ката ІГІЛ Джихада Джона.