Світ
14 листопада 2015
Свідки терактів у Парижі розповіли, що їм довелося пережити
Вони називають трагічні події кривавою лазнею.
news-image

Весь світ співчуває жителям Франції після серії нічних терактів. Найбільше людей загинуло в результаті захоплення заручників під час концерту в холі «Батаклан». Парижани, що врятувалися, розповіли агентству AFP, що відбувалося всередині концертного залу, передає «Є!».

Радіоведучий П'єр Жаназак знаходився на балконі концертного залу разом із сестрою і друзями, коли вони почули постріли внизу. На сцені виступала група Eagles of Death Metal.

«Спочатку ми вирішили, що це частина шоу, але швидко все зрозуміли, - розповів П'єр AFP. - Вони стріляли не перестаючи. Все було залито кров'ю, всюди лежали тіла. Ми чули, як кричать люди. Кожен намагався втекти звідти».

Жаназак і його друзі сховалися в туалеті, де провели 2 години - саме стільки знадобилося паризьким поліцейським, щоб підготуватися і почати штурм.

«Вони взяли в заручники чоловік двадцять, і ми чули, як вони розмовляють з ними, - продовжив П'єр. - Я чітко чув, як вони кажуть: «Винен Олланд, винен ваш президент, він не повинен був втручатися в Сирію». Вони говорили і про Ірак ».

Ще один парижанин описав ті десять хвилин страху, які він пережив, коли невідомий в чорному одязі почав стріляти.

«Це була кривава лазня, - здригається Жульєн Пірс. - Люди кричали, всі лежали на підлозі, це тривало хвилин десять. Десять хвилин жаху, коли всі лежали на підлозі з руками за головою ».
«Було дуже багато стрілянини, а терористи були спокійні, вони діяли чітко, перезаряджали зброю три або чотири рази, - говорить молодий чоловік. - Люди намагалися втекти, йшли прямо по іншим людям у пошуках виходу. Я знайшов двері назовні, коли терористи перезаряджали зброю ».

34-річному Шарлю теж вдалося врятуватися, пише AFP. Ось що він розповів агентству:

«Ми чули крики людей, це були ті, кого взяли в заручники. Ми чули, як терористи погрожували їм, вони кричали: «Дивись на мене!»

Шарль, як і багато з тих, хто врятувався, сховався в туалеті. Він каже, що він не боягуз:

«Життя триває. Ми не впадемо в паніку. До біса терористів ».