Війна
15 листопада 2015
"Ми бачимо тверду демонстрацію ескалації ситуації на сході", - Порошенко
Глава держави зазначив, що військові мають право стріляти у відповідь.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам 15 листопада, що ситуація на сході країни виходить з-під контролю, відбувається ескалація конфлікту, повідомляє «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми бачимо тверду демонстрацію ескалації ситуації на сході, зросла кількість обстрілів, і наша реакція була блискавичною. Я віддав чіткий наказ: як тільки створюється загроза життю наших військових, наших воїнів, героїв, українські військові мають право відповідати вогнем", - наголосив Президент.

Глава держави повідомив, що за останні дні було знищено чотири диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, одна з яких максимально близько підібралася до спостережного поста ЗСУ. У диверсантів було знайдено документи, які підтверджують їх російське громадянство. Президент наголосив, що це стало черговим підтвердженням того, що РФ бере участь у військовому конфлікті на сході України.

"Ми різко збільшили рівень бойової готовності та кроків, які здійснюватиме українська армія для захисту. Ми проводимо необхідні зустрічі просто зараз і в понеділок з керівництвом СММ ОБСЄ, ми чітко відзначаємо місця, де за даними нашої розвідки, зберігається відведена важка техніка та артилерія", - сказав він.

Президент підкреслив, що головна ознака ескалації - збільшення жертв серед українських військових. Зокрема найчастіше вояки підриваються на мінах, тому українська влада приділяє особливу увагу негайному початку розмінування на сході країни. Зокрема, зазначив він, досягнуто домовленості з Євросоюзом про надання фінансової допомоги для проведення розмінування.