Суспільство
16 листопада 2015
Міністр спорту РФ Мутко відмовився говорити англійською, побоюючись знову потрапити до Youtube (ВІДЕО)
Віталія Мутко не став коментувати допінговий скандал в легкій атлетиці іноземною мовою.
news-image

56-річний Віталій Мутко, залишаючи прес-конференцію, присвячену допінговому скандалу в російській легкої атлетики, відмовився відповісти на кілька запитань англійською мові, передає «Є!» з посиланням на канал LifeNews.

Speak english a little, - сказав міністр.
Я як тільки скажу Speak english - потім пісні в YouTube, - пояснив він.

Не виключено, що Віталій Мутко мав на увазі відеокліп, в якому на промову міністра спорту англійською мовою була накладена музика. Відеозапис, викладений на YouTube, вже зібрав понад 1,3 мільйона переглядів.

Нагадаємо, 28 травня 2015 року Мутко в Цюріху поспілкувався з журналістами англійською мовою, що в черговий раз спровокувало хвилю обговорень його здібностей у цій сфері. Міністр спорту спершу прокоментував підготовку Росії до проведення чемпіонату світу 2018 року. А ось питання про можливі допити у зв'язку з розслідуванням справи міністр, судячи з його реакції, не зрозумів.

Але Мутко не розгубився і спробував сказати по-англійськи, що для Росії чемпіонат не буде коштувати дорого. На питання про те, чи буде він голосувати на майбутніх виборах глави ФІФА за Зеппа Блаттера, Мутко почав відповідати на суміші англійської та російської мов.

Варто відзначити, що найпопулярніший запит на прізвище Мутко в інтернет-пошуковиках дає відповідь: «Мутко англійською». А крилаті вирази Віталія Леонтійовича «Фром травня харт», «Ноу кріміналіті ін Раша», «Тумор мітинг буде євро ассоціейшен» стали популярними інтернет-мемами.

Читайте також: «Тумороу буде євро асоцейшн» - російський міністр продемонстрував свої знання з англійської (відео)