Політика
16 листопада 2015
Вибори: битва за Кривий Ріг триває
Кривбас у другому турі виборів міського голови опинився в епіцентрі скандалу.
news-image

Криворізька міська виборча комісія 16 листопада оголосила результати виборів міського голови Кривого Рога. Переможцем з перевагою у 752 голоси оголошено чинного мера міста Юрія Вілкула. Про це повідомляє криворізький сайт 0564, передає «Є!».

Згідно оприлюднених результатів, за Юрія Вілкула проголосували 89209 чоловік, а Юрію Мілобогу віддали свої голоси 88457 виборців. Перемогу чинного мера затвердили 12 членів виборчої комісії, 6 проголосували проти, наголошуючи на фальсифікаціях з боку кандидата-переможця. Питання викликали Інгулецький та Тернівський райони міста, де за останню годину майже на 20% збільшилась явка виборців.

Як стало відомо, завтра ТВК оголосить переможцем виборів Юрія Вілкула. Тому уся небайдужа громадськість активізується на підтримку кандидата від партії "Самопоміч" Юрія Милобога, який запевняє, що Вілкул вкрав у нього 4000 голосів. Підтримати демократичний вибір криворожан приїхали народні депутати.

"Висоцький, Левус, Фірсов, Семенченко, Дубінін, Маркевич - тут цілий фестиваль народних депутатів в штабі Юрія Милобога", - пише активіст Юлій Морозов.

Збори на вечір 17 листопада оголосив і народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв. Він закликав усіх, хто не готовий змиритися з фальсифікацією, прийти до міськради о 18:00. Саме на цей час міська виборча комісія призначила розгляд скарги.

Попросив підтримки для свого однопартійця й новообраний мер Львова Андрій Садовий. Він зазначив, що просив Президента втрутитись у порушення виборчого законодавства. Адвокати вже готують подання до суду. Садовий попросив усі демократичні сили підтримати Юрія Милобога у боротьбі за законність виборів у Кривому Розі.