Політика
16 листопада 2015
Спостерігачі ОБСЄ дали оцінку другому туру місцевих виборів в Україні
Стало відомо, як оцінили вибори міжнародні спостерігачі.
news-image

Представники ОБСЄ оцінили другий тур місцевих виборів в Україні, як відповідний демократичним стандартам, повідомляє «Є!».

Про це заявила голова місії Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) зі спостереження за виборами Тана де Зулуета.

Робота працівників виборчих дільниць у день голосування заслуговує схвалення, однак у БДІПЛ стурбовані діяльністю комісій вищого рівня, також виявлені недоліки законодавства, що вказують на необхідність проведення реформи.

Спостерігачі БДІПЛзробили висновки, що другий тур виборів мерів міст в Україні відзначився впливом бізнес-інтересів на виборчий процес у більшості регіонів, а також концентрацією зусиль багатьох кандидатів скоріше на формуванні місцевих коаліцій, ніж на спілкуванні з виборцями.

«Відсутність довіри до органів, відповідальних за організацію виборів, та недоліки законодавства були джерелом більшості проблем, виявлених під час цих виборів. Необхідно провести всебічну реформу для здобуття більшої довіри з боку виборців», - стверджує Тана де Зулуета.