Політика
17 листопада 2015
Я розумію, що Охендовський - кум Вілкула, - Фірсов про вибори у Кривому Розі
Нардеп закликає криворожан мобілізуватися на протест.
news-image

Позафракційний народний депутат Єгор Фірсов терміново прибув у Кривий Ріг, де, за інформацією одного з кандидатів у мери Юрія Милобога, відбулася фальсифікація волевиявлення громадян. Детальніше про ситуацію Фірсов розповів у своєму блозі на "Українській правді", передає «Є!».

Нардеп повідомляє, що Кривий Ріг виявився містом, де замало виграти вибори, необхідно ще захистити результат. Суспільство недооцінило, за словами Фірсова, небезпеку, яку слід очікувати від чинного мера й колишнього "регіонала" Юрія Вілкула.

"За допомогою народних депутатів Левуса і Висоцького, вже зареєстровано заяву і відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій на дільницях у Кривому Розі. Будемо боротися", - написав Фірсов.

Зокрема він зазначив, що очевидні фальсифікації на спеціальних дільниця - у психлікарні та в'язниці, де за Вілкула проголосувало 100% виборців. А оскільки чинний мер перемагає з невеликою перевагою, саме ці голоси й були вирішальними.

Фірсов поставив під сумнів чесність 18 членів ТВК, оскільки вони відмовились розглядати скарги кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога, що є протизаконним.

"Всім демократичним силам необхідно зробити заміни своїх представників у складі Криворізької ТВК. Якщо хтось цього не зробить, то фактично виступить на боці клану Вілкулів з усіма витікаючими звідси наслідками", - зазначив нардеп.

Політик закликає громадян 17 листопада о 12:00 прийти на мітинг до будівлі міської ТВК. Він наголошує, що повинна прийти хоч половина тих, хто проголосував за Милобога, а це - 45 тисяч криворожан.

"Я, звичайно, розумію, що Охендовський - кум Вілкула, і йому дуже хочеться, щоб у Вілкула було все добре. Але не можна ж так нахабно і незграбно фальсифікувати результати виборів! Україна змінилася. Так, як раніше вже не буде. Методи Януковича більше не пройдуть", - резюмував Фірсов.